tisdag 27 augusti 2013

QR koder i Project Life
Det här är min vecka 33 från 2012. Jag vill visa hur jag ibland tar med artiklar eller annat jag läst under veckan i mina veckouppslag. Här uppe i vänstra hörnet ser ni ett exempel; jag har skrivit ut en kort förklaring på ett ord (Ubuntu) som jag läst mycket om. Är det ett kort stycke eller citat brukar jag antingen stämpla, skriva ut eller skriva det för hand.Andra gånger är det en längre artikel jag gärna vill ha med. Får det plats att skriva ut på ett eller två A4, så gör jag det annars kan jag också skriva länken till artikeln. Problemet med det är ju att internet ständigt förändras och risken är stor att länken inte finns kvar om några år.

Jag har själv inte använt det, men QR koder är också användbara. En QR kod är som en streckkod som är en länk till en sida, bild eller video online. Till exempel:Här hittade jag en youtube video som förklarar lite mer.

När jag sökte på Pinterest på "QR in scrapbooking" fick jag många träffar. Här är ett exempel på en tjej som har använt QR kod på sin digitala sida. På hennes blogg hittade jag en mycket utförlig och bra tutorial på hur du kan göra.


Berätta, har ni använt QR koder? 

1 kommentar:

  1. Jättesmart! Jag har använt mig av QR koder i mitt album, jag tycker det är toppen när man har lite plats att skriva journaling på, då kan man bara sätta dit en QR kod, som kan innehålla massor med text, eller en video :)

    SvaraRadera