fredag 17 maj 2013

Så här gör jag - min process

Jag tänkte visa er hur det går till när jag skapar mina olika veckor i mitt Project Life. Här bjuder jag på vecka 9 i år. Ja jag ligger en aningens efter men känner ingen oro. Jag är väldigt noga med att dokumentera varje vecka och sortera in bilderna för varje vecka i mappar.


När jag ska börja en vecka tar jag fram mina mallar jag gjort. Det är två vanliga svarta cardstock där jag ritat upp hur min favoritplastficka ser ut. 
Mina fotografier skriver jag ut hemma. Jag har en Canon Pixma och jag har alltid varit väldigt nöjd med den. Jag klipper till mina fotografier och placerar ut dem på mallarna, så som jag vill ha dem i mina plastfickor.Mitt nästa steg är att ta fram papper och pl-kort jag vill använda mig av. Ser vad som kan passa och som jag tycker om. Efter det är det dekorationerna som åker fram och så monterar jag allting. Från den här bilden ovan till den färdiga veckan hann jag byta ut t ex kortet för veckan till något jag tyckte passade bättre!

Så här blev min vecka med dekorationer osv.

Nu vill jag önska er en trevlig helg!
/Marie

3 kommentarer:

 1. Så himla fint Marie! Du kan alltid inspirera till det maximala :)

  Jag har en fundering, dina instagrambilder blir så stora, redigerar du/skriver ut dem i photoshop, eller annat?
  När jag skriver ut med skrivarens fotoprogram så blir IG bilderna lite mindre, jag tycker det är så snyggt när fotot nästan täcker hela 3x4 fickan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Kamilla! <3

   Jag har en Canon Pixma och skriver ut med programmet som tillhör skrivaren. Mina IG-bilder skriver jag ofta ut 2 kort med ram på 1 fotopapper 4X6 tum(10X15 cm). Då blir de i storlek 2,75X2,75 tum. Det är väldigt sällan jag redigerar mina IG-foton i Photoshop utan gör allt i telefonen! :)

   Hoppas det kan hjälpa dig något, annars får du fråga igen!

   Radera
  2. Tack snälla Marie! Med all säkerhet så är din Pixma nyare än min ;) när jag skriver ut 10x15 så kan jag inte välja att ha med två bilder, det blir bara en. Men då vet jag läget, får inköpa en ny skrivare istället :)

   Radera