torsdag 18 april 2013

Så här gör jag

Innan jag satte igång med mitt album ville jag ha någon sorts planering och organisering, för jag visste med säkerhet redan från början att jag skulle halka efter med mina veckor. Det kommer alltid något emellan så man inte kan pyssla varje vecka. Så först införskaffade jag en anteckningsbok där jag kunde skrivna ner lite om varje dag, som en dagbok. Det går såklart att använda sig av sin kalender också men jag ville hålla isär de och ha sidor där jag också kunde rita upp eller skriva ner idéer och sånt. Detta har varit till stor hjälp.

Sen gäller det ju att vara lite organiserad med fotona. Jag lägger upp mycket på Instagram och via copygr.am kan jag se vilket datum bilden är upplagd. Alla foton jag tar (till största del med iphonen) sparar jag på datorn i iphoto där de sorteras efter datum. Jag använder mig också av en app som heter Collect. Den liknar appen Day one som Karin tipsade om, men till skillnad från den så är Collect gratis.

Så till det roliga. När jag sätter igång med en vecka så går jag igenom vilka och hur många foton jag har (vill ha med). Sen skriver jag anteckningar på små lappar och placerar ut hur jag vill ha det.


Sen när jag är någorlunda nöjd skriver jag ut foton (ibland skickar jag in för framkallning och då planerar jag fram till det här stadiet för flera veckor i taget) och placerar ut dem. Här kan det hända att jag möblerar om lite, tar bort något eller lägger till, så det känns bra och att det blir lagom utspritt.

Då var det dags att välja vad för färger, papper och journaling cards jag vill använda mig av. Försöker hitta lite färger i fotona som jag kan ta upp. Så placerar jag ut de under fotona. Denna gång använde jag mig mestadels av kitet Midnight edition som jag köpt digitalt och sen skrivit ut på skrivaren hemma blandat med några journalingcards från Studio Calico.

Sedan tar jag upp alla kort plockar fram lite dubbelhäftande tejp, washitejp och dekorationer som jag vill använda mig av. Sen sätter jag fast fotona, skriver journaling och pyntar med lite dekorationer. Här går det ganska så fort, sitter inte och funderar utan smackar i princip bara på och så får det blir som det blir helt enkelt! Har bestämt mig för att vara nöjd även om jag inte alltid blir det. Det viktigaste är att jag får ner dokumentationen, inte hur det ser ut!


Och så är det bara att sätta tillbaka varje kort i rätt ficka och så är det klart. När jag jobbar efter denna process blir en vecka klar på en kväll vilket känns skönt. Hur gör ni andra? Lägger ni upp det som jag, eller gör på något helt annat sätt? Dela gärna med er. Alltid kan man få tips och lära sig av varandra!

Min vecka elva blev så här: 

2 kommentarer:

 1. Tack snälla för all inspo och tips!
  Jag har även dammsugat era personliga bloggar och jag är så peppad. Jag la en beställning på PL grejor igår och började röja i scraphörnan idag, jag har inte scrappat på evigheter, minns inte riktigt men det är säkert 1½ år sedan jag scrappat med lust... Så TACK!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra Kamilla :) Jag har också börjat efter en 2 års lång paus från scrappandet! Så roligt.

   Radera