fredag 12 april 2013

Material jag använder mig av

Hej!

I dag tänkte jag prata lite om material jag använder mig mycket av när jag gör mina veckor i Project Life. Jag använder mig av ett  12X12 album och eftersom jag sparar allt i mina album (pl, layouter, minnen osv), så räcker inte ett för ett helt år. Förra året blev det 3 album, 4 månader i varje. Min favoritmodell på plastficka är den som Becky Higgings kallar för modell A. Jag har dock inte hennes plastfickor, utan använder mig av fickor från American Crafts, som har samma modell. Innan har jag använt mig av AC plastficka med 6 fotofickor i och den har gått att göra om till den modell jag vill ha och har behov av. Behöver jag några extra fickor i mitten för kort som inte fick plats under veckan, brukar jag ofta klippa till en plastficka så att den blir midre eller använda mig av en annan modell. Det finns en uppsjö av olika storlekar och modeller.

Jag skriver ut mina foton hemma på min Canon Pixma som jag älskar och som alltid har skrivit ut jättefina kort!

När det kommer till material jag har i mina fickor, så är det ofta material (så som papper och dekorationer) från mitt scrapmaterial jag har hemma. Perfekt är när de olika pappersdesignerna kommer med sina papper i storleken 6X6, vilket är en bra storlek och att använda sig av och lätt klippa till! Många designer gör också 12X12 papper som man kan klippa isär till olika storlekar. Jag prenumererar på ett Project Life kit hos Studio Calico. Då får jag 30-31 nya kort varje månad plus dekorationer. Jag köper också Grid Cards, som är vita och med olika mönster att använda som neutral bakgrund. Jag skriver ofta ut digitala filer på min skrivare. Läs instruktioner för just din skrivare och använd dig av vit cardstock av kvalitet som är slät, så bli dessa kort jättebra! Jag köper mina digitala filer hos bl a; Studio Calico, American Crafts och In A Creative Bubble, sedan finns det en mängd gratisfiler att ladda ned på Internet! Ett tips är att söka på Pinterest.

I dag tänker jag visa vecka 4, 2013, för er. Jag har använt mig av följande material:

Jag använde mig av ett 12X12 ark från Dear Lizzy Lucky Charm collection, som jag klippte isär och som nästan räckte för hela uppslaget. Jag kompletterade dock med Lucky Charm paperpad 6X6, plkit, grid cards och digitala filer från Studio Calico.
Sedan vill jag avsluta med att tacka alla som vågade komma fram och fråga om Project Life under Scrap- och Pärlträffen i Stockholm förra helgen! Det var roligt att träffa er och att kunna hjälpa till att tända gnistor och se vissa av er börja. Project Life är ett roligt sätt att scrappa på!

 Nu önskar jag er en riktigt trevlig helg!
/Marie

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen! Vilken bra idé att skära ner en plastficka om man vill ha fler kort med på ett uppslag! Jag scrappar också veckouppslag :)

    SvaraRadera