fredag 26 juni 2015

Fuse Tool & Memoribilia

Jag tänkte berätta lite om We R Memory Keepers Fuse Tool.
Först ut är en video jag fixade när jag packade upp den.


För de som inte vet vad vad den gör, är att med hjälp av denna kan man dels göra egna fickor i större fickor och därmed anpassa efter egna behov. Man kan även skära till egna mått med det andra lilla verktyget.

Och jag tänkte visa hur jag använder Fuse Tool och memoribilia idag.

 Jag har tagit programmet från makens brorsons begravning, jag har skrivit ut fyra st foton och tagit fram ett av mina två Fuck Cancer-armband som jag hela tiden tänkt jag ska ha med den dagen han lämnade detta liv. För att inte riskera att bränna eller smälta när jag fusar har jag valt att använda ett scrapunderlägg i glas.


 Här har jag satt i förslutningsrullen på min Fuse Tool och satt i kontakten. För att den inte ska smälta något använder jag såklart stället som medföljer.


 Här har jag klippt sönder halsbandet och lagt det i en skål (jag har katter som gärna puttar ner saker).

 För att veta hur stora fickorna skulle vara gjorde jag en uträkning.Jag lade ut pärlorna och försökte fördela färger så jämnt det gick så att det skulle bli snyggt.Jag har skurit ner programmet för att pärlorna ska få så mycket plats som möjligt eftersom de är lite tjocka så att plasten inte spricker.


Jag började med att "låsa in" programmet först. Jag placerade kanten på linjalen i linje med kanten på programmet. Jag fick lägga ner min fuse tool ganska mycket mot bordet för att rullen skulle rulla smidigt och därmed försegla plasten. Jag tror man behöver träna en del innan man får till det riktigt bra.


Eftersom jag smälte hela vägen upp kunde jag sedan peta ner pärlorna. För att det skulle vara lättare att få ner dem satte jag en bit post-it i öppningen.


Första pärlfickan är klar.


Om man tittar noga ser man att jag misslyckats mellan N och C. Jag provade att smälta utan linjal och då smälte plasten så pass att det blev ett hål. Så jag tejpade över hålet. Inget snyggt val, men nu gjorde jag så. Jag skulle dock rekommentera att ha så platta saker som möjligt när du ska fusa/smälta ihop fickor.Eftersom jag hade pärlfickorna till höger, kunde jag inte behålla originalstorleken på dem. Så jag skar ner dem. Jag klistrade även ihop fotona. Då ser det automatiskt lite snyggare ut eftersom att fickorna är lite större och så följs de åt.


Slutresultat framsida

Slutresultat baksida

Sammanfattning:
* Ett bra verktyg men övning krävs (iaf för mig)
* Använd alltid linjalen. Den ger lagom tryck på plasten och förhindrar att plasten kan smälta (om du inte håller den still kan jag tänka mig) och ge hål
* Använd så tunna/platta saker som möjligt i plastfickorna
* OM du ska använda tjockare saker i fickorna, tänk på att göra fickorna större så att det inte blir för mycket tryck på fuseningarna.

Denna sida har jag satt in mitt i v.21, när begravningen var.

Har du andra användbara tips på hur man bör och/eller inte bör använda Fuse Tool, kommentera gärna. :)

Ha en bra och kreativ helg :)
Ciza

4 kommentarer:

 1. Jätte fint Ciza! Man kanske ska skaffa en fuse nu :D

  Beklagar sorgen :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tezz. :)
   Ja, jag förstår att man vill se hur det funkar först innan man investerar. Och bra kanske när någon kan komma med lite tips.

   Tack.
   Kram

   Radera
 2. Jag har en massa vanliga 12x12 scrapbookingfickor, som jag genom fusen kommer att göra till pl-fickor och kommer att kunna göra i precis den layout jag vill ha. Kommer också att använda den till att anpassa andra fickor till format jag vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter jättebra och kul Monica!
   Länka gärna så att vi andra kan få inspireras och se. :)

   Radera