onsdag 15 april 2015

One little bird design och min journaling

Jag har den äran att vara gästdesigner för One little bird designs denna månaden. Peppermint Granberg är designer och företagsägare. Varje månad skapar hon minst två nya digitala kit och journalingkort som du kan skriva ut själv hemma. På min layout jag visar idag har jag använt mig av The Story Unfolds och The Story Unfolds Journaling Cards. Fördelen med att köpa ett digitalt kit är att du kan använda det om och om igen.


När det gäller min journaling så skriver jag gärna för hand för att det går snabbare för mig. Jag älskar hur snyggt och stilrent det blir med skrivmaskin/datorskrift, men samtidigt blir det mera personligt med egen handstil. Tycker man inte om sin egen handstil vilket jag har märkt att många inte gör, så är det bara att ta papper att öva. Testa olika stilar och pröva dig fram till du kan hitta en stil du tycker om.


Jag utnyttjar ofta plats på mina foton att skriva på. Det man ska tänka på är att man inte skriver direkt på ett original utan att ha backup på fotot. Risken finns ju att man skriver fel och då är det bra att man kan skriva ut ett nytt fotografi. Jag både skriver och stämplar på mina fotografier och väljer foton där det finns mycket "white space" på. Vill man inte skriva direkt på fotot kan man även använda sig av olika journalingrutor.


I det här uppslaget har jag skrivit på mina foton med både penna och datorskrift. När jag använder mig av datorskrift skriver jag min text direkt på fotografiet i Photoshop när jag redigerar mitt foto och sedan skriver jag ut det som vanligt.

Ha nu en bra kreativ vecka, så ses vi snart igen.
Marie

6 kommentarer:

 1. Vilka fina sidor du gör!!!

  Charlotta / La Vikinga

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt! Ljust och lätt och i fin stil!

  SvaraRadera
 3. Grattis till gästandet! :)
  Jättehärliga uppslag som inspirerar! :)
  Kram

  SvaraRadera