måndag 13 april 2015

Journaling | I PicMonkey

Hej!

Jag tänkte inleda den här månaden som är tillägnad text/journaling med ett litet tips om hur du ganska enkelt kan göra egna kort på picmonkey.com . Även om jag allra oftast skriver för hand, kan det vara kul att variera sig lite.


Kortet till vänster är det jag vill visa idag (även om jag gjort det andra också!). Jag öppnade picmonkey (vilket är ett gratis web baserat fotoredigeringsverktyg) och valde alternativet design. Väl inne i programmet valde jag vit bakgrund och att skära ner (crop) det till 3x4", alltså samma storlek som de vanliga PL korten. 


Sedan öppnade jag min bild, som var kvadratisk, och förstorade det så det passar i nederkant på kortet. Efter det la jag till min text. Här har jag använt: Geo Sans Light storlek 96 för titeln, Times storlek 40 på texten och RNS Camelia storlek 85 till strecket. Jag gjorde flera efter varandra och när jag sparat gick jag tillbaka, bytte bild och la till ny text så jag behövde inte börja om från början!

Jag har kommit på att jag skriver mer text när jag skriver på datorn, men att jag oftast tycker det är lite för krångligt att behöva veta liksom i förväg vad jag vill skriva. Jag skriver därför hellre för hand just när jag sitter och jobbar med det. Men vi är ju alla olika :)

Ha en skön dag!

Lisa

3 kommentarer:

 1. Vilket format andvänder du på picmonkey?
  Är det 600 x 1000?
  För ett stort är väl 1200x2000?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en standard inställning på detta:

   Best choice for most printing and online needs

   • Resizes images to 7 megapixels
• We're talking images in the neighborhood of 3200x2200
• Good editing performance
• Best print quality at 8 x 10 inches

   Och om jag ska designa ett eget kort ställer jag in det på 3x4" direkt.

   Radera
 2. Glömde ju skriva;))
  Dom är super fina;)))

  SvaraRadera