söndag 21 februari 2016

Tankar kring foton och utskrift

Usch nu var det jättelängesen jag bloggade. Jag hoppas ni saknat mig.

Idag tänkte jag skriva om mina tankar kring foton och skriva ut dem. Och jag hoppas ni gärna kommenterar hur ni gör samt kan komma med tips kring vad ni tycker är bäst/smidigast.

Jag har halkat, för mig, lite bak. Jag var på v.1 i år. För många är det inte långt alls, men för mig är det en bit.
Jag är sådan som tar mycket foton, men som kan ha svårt att välja vilka jag vill ha. Rent ekonomiskt kanske det skulle vara smidigast att skicka in mina foton till framkallning, men det blir aldrig av.
Jag har en fotoskrivare, en Canon MG5550 som jag använde mycket, men som helt plötsligt skrev ut märklig färgskala trots att det var gott om färg i patronerna. Jag har inte hittat vad felet är så nu skriver jag ut på min Selphyskrivare.

Som om detta inte skulle vara nog märkte jag att när jag skulle skriva ut från v.45 till årets slut 2015 att Selphyappen i min mobil inte alls visar alla bilder i "alla bilder-mappen" utan de senaste ca 1100 bilderna. Detta medförde att jag fick problem att hitta bilder som var äldre och fick spara om dessa så att jag kunde få tag i dem och skriva ut.
Absolut är detta dagen I-landsproblem. Med detta konstaterat fortsätter jag med min observation. :)

Vidare i Selphyutskriftsappen, som numer är en separat app från Canon-appen (i allafall för iPhone) finns inte mappen Favoriter - en mapp jag tycker är utmärkt att spara bilder jag vill skriva ut annars. Men det finns en lösning för detta, men som kräver lite arbete ändå. Jag har gjort en ny mapp som jag döpt till Selphy. Där lägger jag alla bilder som jag vill skriva ut, eller göra ett kollage till en dag, för ibland har jag fortfarande svårt att välja endast ett foto för en dag.

Kollagen gör jag i Project Life-appen. Det är smidigast att göra där tycker jag, och nu hoppas jag att PL-appen finns även för alla er Androidanvändare. :)

Så idag sitter jag och skriver ut foton från v.1 och framåt t o m igår och under tiden sitter jag då och funderar på hur jag kan göra det smidigare för mig att skriva ut mina foton. För mig handlar det mest om att få in en rutin tror jag.

Dock märkte jag efter ett tag att det var lättare att skriva ut "baklänges" d v s att börja från igår och sedan gå bakåt. Lättare och snabbare att hitta överallt i appar. Iaf för mig. :)

Här kommer tre alternativ på att kontinuerligt skriva ut själv:

1. Sätta sig och skriva ut fotona i början på månaden för föregående månad.

2. Skriva ut foton en gång i veckan. Det måste inte vara mån-sön. Det tar mindre tid att skriva ut 7 foton än 30-31 st.

3. Skriva ut varje dag (försöka iaf). På kvällen när man lägger sig kan man, om jag vill, göra ev kollage eller lägga fotot man vill skriva ut i Selphy-mappen och dagen efter skriver man ut den. Jag har numer alltid min lilla älskade skrivare på skrivbordet så det ska vara smidigt att skriva ut. Och ett foto går ännu fortare att skriva ut än sju. :) Och på detta sätt tänker jag att jag får en mysig stund på kvällen att reflektera över dagen och känna tacksamhet.

Så jag ska från och med nu faktiskt försöka göra alternativ nr 3 så gott det går. På detta sätt hoppas jag att jag inte ska halka bak.
Nu är jag väl medveten om att alla inte har samma möjligheter som jag, men alla som älskar denna hobby behöver hitta sitt sätt som är smidigast och som gör att man kan jobba med albumet kontinuerligt. För det jag ser och läser är att många lätt hamnar "back" i sitt PL-ande och ju längre tiden går desto mer får man att göra med albumet med foton och journaling och ju längre tiden går desto lättare är det att glömma de små sakerna från dagarna som gått.

Söndag:
Jag har satt en påminnelse i mobilen som sagt till mig kl 22 varje kväll. Då har jag antingen valt ett foto och lagt i min Selphymapp eller gjort ett kollage som jag sparat i den mappen. :)

1 kommentar:

  1. Hej. Hur funkar de med project life i appen? Printar man ut bilderna och "tagsen" man köpt o gjort LO i programmet själv? Vad är det tänkt att vara i för storlek i album för skrivaren är ju inte så stor att det tar till 30 som en del pärmar ju är.

    SvaraRadera