fredag 7 augusti 2015

Hur PL'ar man med mycket text?

Förra veckan åkte jag, min man och en kompis uppåt i landet.
Jag ville gärna PL'a vår minisemester och därför för Project Life-appen given att använda.
Jag gjorde ett uppslag för varje dag och ville ha med vad vi hade hittat på (framför allt vad jag hade gjort) så det blev en del text. Oftast gjorde jag uppslagen samma kväll när jag gått och lagt mig eller senast morgonen därpå. Så otroligt smidigt.

I senaste nyhetsbrevet från Becky Higgins tipsade hon om att om man har mycket text man vill ha in, kan man tala in texten, istället för att skriva in den.
Man använder sig då utav mikrofonknappen, som är precis till vänster om mellanslaget när man ska skriva in texten. Klicka på den och sedan är det bara att tala in. När man vill ha in ett kommatecken, är det bara att säga "komma" och "punkt" för att avsluta en mening. Detta är hur smidigt som helst, speciellt när man har mycket man vill få med. Det gäller att tala tydligt och lugnt. Då är det som störst chans att det blir rätt. Namn kan vara lite knepigare att få till rätt.
Sedan får man alltid gå över och se att det har blivit rätt ord så att texten inte blir konstig. :)

onsdag
 torsdag
 fredag
 lördag
 söndag
 Till sist har jag gjort en sida för att sammanställa de städer och samhällen vi/jag besökt i sommar.
Först har jag fixat in det i Project Life App samt skrivit texten och sparat projektet. Sedan har jag öppnat det i Rhonna Design-appen och lagt till texten på ställena vi besökt. Dessa två appar kompletterar varandra väldigt bra tycker jag.

Jag kommer att skriva ut dessa på fotopapper.
Jag gör detta genom att öppna upp dem i Word, göra marginalerna så små som möjligt och förstora bilderna så mycket jag kan, för att sedan skriva ut dem.
Känner jag sedan för det, kan jag sätta på dekorationer. :)

Tack för titten idag och ha en underbar helg
/Ciza

1 kommentar: