onsdag 4 november 2015

30 dagar av tacksamhet

Hej!

Redan november och mörkret har smugit sig närmare. Jag har spenderat tre fantastiska veckor i USA på en fältresa genom främst Arizona och Utah och har fått uppleva så mycket att jag fortfarande inte riktigt förstår vad jag varit med om. Men samtidigt som jag är supernöjd med resan är jag också tacksam att jag bor i Sverige och att vara hemma igen.

När jag surfade runt lite på forum och bloggar såg jag att många har börjat med en 30 days of gratitude/thankful eller 30 dagar av tacksamhet, och jag var lockad att köra november som en tacksamhetsmånad, där jag skriver lite om saker som jag är tacksam för. Det var framförallt en bild på instagram som gjorde att jag hoppade på och det var @turquoiseavenue som hade gjort en enkel men supersnygg sida där ett foto och journaling samsades. Hon tipsade om att hon hade gjort sidan i appen Pages, där det finns färdiga mallar för t ex flyers, vilket gör det väldigt smidigt att slänga ihop en sida snabbt och enkelt. Här nedan ser ni exempel på några av de mallar som finns.

Har man inte tillgång till Pages finns det massor av andra appar som har liknande funktioner t ex Phoster och FrameArtist+, eller om man sitter vid datorn så har ju faktiskt word också massa olika mallar som man kan utnyttja för att göra det enkelt för sig. Det fina är ju att man inte behöver vara någon stjärna på det tekniska för att fixa den här typen av sidor.

Här är mina två första dagar av tacksamhet. Jag gjorde bakgrunden helt vit för att foto och journaling skulle få all uppmärksamhet och har bestämt att det ska vara samma mall hela månaden för att få en mer homogen känsla. Jag har inte heller någon lista som jag följer utan skriver om det som jag kommer på och tar foto på under dagen.

Jag tycker att det är ett smidigt sätt att kunna få in fler projekt i mina album och de här kommer nog att hamna som 6x8 utskrifter i min BOM (boken om mig) eftersom det främst speglar mina tankar och känslor. Jag har till och med börjat fundera på om det här kan vara ett sätt att göra December Daily i år, fast då kanske använda en av mallarna med fler foto eller att använda några olika mallar så att det blir mer variation. Det skulle kanske medföra att jag faktiskt fullföljer mitt DD i år :)

Hoppas att ni får en härlig vecka! /Ann-Sofie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar