onsdag 7 januari 2015

Mina PL-planer för 2015

Hej igen och god fortsättning på det nya året! Ni kommer i o m nystart att träffa mig här i bloggen varannan onsdag.

Ett av månadens tema i januari är hur vi på nya sätt dokumenterar våra liv. Mitt PL-år består ofta av 3 album. Jag har alltså fyra månader i varje album. Då får jag plats med minnen som jag vill spara, samt mina layouter jag gör i samma album.

1:a september 2014 var det dags för mig att börja på mitt 3:e och sista album för året. I stället för att köra på som jag gjort i tidigare två album, så tänkte jag att jag skulle pröva mig fram på lite idéer som jag eventuellt vill förändra till mitt album i år - 2015. Detta har jag kommit fram till att jag vill göra:

1. Jag kommer forsätta köra storleken 12X12, där får jag plats med allt. Jag är lite nyfiken på storleken 9X12 en ny storlek som Studio Calico släpper nu i början av året. Kanske jag prövar, men jag kommer att börja med min vanliga storlek på album.

2. From i år kommer jag köra månadsvis. Innan har jag skapat veckokort för varje vecka, dessa slopar jag nu och kör på med de korten jag tar under en månad. Vissa månader kommer det bli fler andra mindre. I mitt 3:e album för 2014, hade oktober 14 sidor, medan november bara 6. Så är ju livet. Ibland händer det massor och ibland mindre. Jag kommer dock fortsätta fota som jag alltid gjort under de 4 år jag har hållit på med Project Life.

3. Jag som alltid gillat kantiga hörn och inte brytt mig om att jag blandat runda med kantiga hörn har helt ändrat mig. Köpte mig en hörnstans och rundar helt plötsligt alla mina kort och foton. Gillar det enhetliga och tycker det är snyggt!4. Inför varje månad kommer jag ha ett stort månadskort som får täcka en hel platsficka. Jag gjorde likadant i mitt sista album för 2014 och här kommer ett exempel på oktobers första sidan.5. Jag kommer köra ganska enkelt, stilrent och sparsmakat med dekorationer. Det är vad jag gillar just nu, det stilrena utan för mycket krusiduller, som tar fokus från mina foton och mina historier.

Hur bli ditt 2015? Det viktigaste är att man hittar sin stil, bevarar sin vardag och små guldkorn ur den.
Välkommen till ett nytt år med ny inspiration här i PL Swe bloggen.
Nu kör vi! :)
/Marie

6 kommentarer:

 1. Så ambitiöst och flott! Imponerande!

  SvaraRadera
 2. Riktigt inspirerande och snygga sidor!! Är också lite sugen på att köra månadsvis men kan fortfarande inte bestämma mig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emmeli! <3 Inget behöver ju vara hugget i sten, men jag känner mig friare med månadstänket. Det känns som jag får plats med fler minnen och historier nu utan att hela tiden behöva tänka olika inserts.

   Radera
 3. Så fina sidor Marie! Blev väldig sugen på att köra månadsvis i år med. Lyckades ju inte ta ett enda kort förra veckan.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellinor! Ja jag gillar det, massor! Så slipper man känna dåligt samvete över något. PL skapades ju för att det skulle vara lätt och det gäller att hitta sin sak.

   Radera