fredag 29 maj 2015

Cizas vecka 20

God morgon alla härliga läsare! :)

Idag ska ni få se mitt uppslag där jag använt mina journalingkort med månadens färger.

Jag har inte det minsta tagit hänsyn till färger på mina foton utan bara skrivit ut de jag tycker bäst har beskrivit varje dag och trots det tycker jag att mina journalingkort funkade jättebra.

Vänster sida.

Höger sida.

Även denna vecka har det blivit sparsamt med dekorationer. Detta för att jag vill att journalingkorten ska få fokus.

Om ni gillar fotot längst ner till höger här där det står Naturen är vacker, kan jag tipsa om appen (för iPhone) Typorama. Den är inte gratis, men den är väl värd pengarna. Man kan få så snygga layouter på texten man skriver in. Det finns olika filter och även bilder med härliga texturer på om man inte har egna bilder man kan använda sig av.

För att kunna använda bilden längst ner till höger använder jag appen NoCrop, för att kunna få med hela den stående bilden på pappret.

Det var allt jag hade att visa er idag. :)
Ha en underbar och kreativ helg.

Ciza

torsdag 28 maj 2015

Vecka 21

God morgon :)

Idag är jag ledig, har jobbat natt. Så jag tänkte passa på att visa er min vecka 21. Förra veckan var det ju Eurovision Song Contest. Så jag gjorde ett collage med bilder på Måns och vår Svenska vinst! Ärligt snodda från Google. Blev en liten insert (extra plastficka) denna veckan också. :)

Först får ni se en överblick av veckan, Utan inserten:


Har fotat av ett papper, Förskolan skickat hem, Då det skulle hålla stängt. Har också med en screenshot av min månadskalender i mobilen. Som innehåller jobbtider, Möten och annat.



Här har jag en screenshot av glassbilen från internet. Där det står tider, När det kommer till vår gata osv. Tyckte det kunde vara roligt att ha med, eftersom vi köpte glass. Fotade även glassen och skrev ut som ett mini foto. Höjde upp fotot innan jag klistrade dit det, Så det skulle "Poppa upp" en aning.

 Veckans middagar kortet har jag gjort, Snabbt och enkelt i word programmet på datorn. Tallriken är en stämpel jag stämplat dit i efterhand. Har även screenshot från tv.nu appen om Eurovision programmet, Samt ett collage jag gjort i mobilen med bilder från google. På vår Härliga Måns som vann åt Sverige! :)


Kan inte säga det nog många gånger, Jag älskar tags! Använder dom ofta till kvitton, Journaling (Text) och extra små foton. 

Och så här ser det ut med insert:



Hoppas ni får en toppen dag. // Göril

onsdag 27 maj 2015

BOM - Boken om mig

Jag är sällan med i bild, eftersom jag håller i kameran. Därför har jag bestämt mig att dokumentera mig i år också, i ett alldeles eget album om bara mig. I en del av albumet kommer jag dokumentera min viktresa som jag genomgår.

Jag började med storleken 9X12 (Studio Calico album), men insåg att jag ville ha det albumet till mitt andra PL-album för i år istället. Jag blev inspirerad av Görils inlägg som du hittar här --> , att skära ned ett gammalt AC-album och gjorde så men valde storleken 6X12. Mina sidor blev inte lika snyggt skurna som Görils (det gäller att ha vass kniv!), så jag valde att dekorera albumet med washitejp, papper och foton för att dölja skavankerna som blev efter en slö kniv.




























Första sidorna i albumet än så länge, är en startsida med bilder på mig. Till dessa sidor har jag använt kort från den underbara serien I Am från Simple stories.




























Vidare har jag också gjort två sidor om mitt ord för i år - Choose (val/välja). Det går hand i hand med att jag gör bra val i år för min egen skull, min hälsa och mitt välbefinnande.





























Det finns en del 6X12 plastfickor att köpa, annars är det bara att klippa till de plastfickor som finns och som man kanske redan har hemma. Färdiga album i 6X12 finns att köpa i butikerna t ex här -->

Vi ses snart igen!
/Marie

tisdag 26 maj 2015

Vecka 20

Hejsan allihopa!
Hoppas ni haft en trevlig pingst, Själv har jag jobbat hela helgen. Idag är jag ledig och vi har äntligen lite solsken här i Kiruna :) Varit en trist Maj med mycket snö.

Jag var ju i Norge vecka 20 och firade 17 Maj. Idag kommer bilder från det, Som jag lovat. Min vecka 20 var så innehållsrik, Att det blev 2 hela uppslag plus inserts! Men det gör mig inget, det blir så många upplag det behövs helt enkelt. Vill inte vara hämmad att jag bara får göra en per vecka.


I Vänstra hörnet: Här har jag en rad med bilder som hör ihop. Min sambo blev klippt och rakade bort sitt skägg. Så gjorde en, Före, Under och efter bild. I stället för ett collage. Riktigt kul att se :)


Här är 2 smala inserts med extra bilder. Jag har punchat ut tabs och stämplat på dom. Jag har inte satt något plast på dom. Bara häftat fast direkt i fickan.




Har en transparent ficka, med 2 cirklar jag häftat fast på utsidan. Ville att man skulle se igenom till det fina snäckorna..


Så här ser baksidan av tabsen ut. Blir tillsammans Love this. Det är kul att dela upp sin text, Så att det sen hör ihop. :)


Det var allt från uppslag ett. Nu vänder vi blad och börjar på uppslag två :)


Här är våra foton från strandpromenaden, på Lördag kväll och vårat 17 Maj firande. Jag har lagt in små snäckor vi plockat och bara häftat fast fickan. 



Här är det en insert med 2 förstoringar, en på varje sida. Sen ett programblad över vårat 17 Mai firande. Det har jag satt in utan plastficka.


Flaggorna och Paljetterna har jag laminerat in så det ska bli en extra rolig transparent detalj :)




Det var en hel del foton och ibland blir det ju så :) Som ni ser så använder jag mycket instagram bilder. Sociala medier kan vara roligt att få med i sitt album. Det bidrar till lite vit yta och gör att albumet ser mindre rörigt ut också.

Utmaningen denna månad är just sociala medier, Så jag hoppas ni hakar på och visar era bidrag. Ni kan ju vinna ett fint pris. :)

Ha det bra så länge! // Göril



fredag 22 maj 2015

Cizas vecka 19

Idag tänkte jag visa hur min vecka 19 blev.
Jag har använt dekorationer och papper, mestadels från det senaste kitet från Studio Calico. Detta set har jag prenumererat på sedan mars 2014, men har nu avslutat det och vill hitta ett nytt kit.





Det blev ganska sparsmakat med dekorationer denna vecka. Jag tyckte det hände tillräckligt ändå på bilderna och i journalingkorten.

Tack för titten och har en härlig och kreativ helg.

Ciza

torsdag 21 maj 2015

Digitalt resealbum

Hej!

Idag har jag två digitala sidor att visa er. Jag använder datorn en hel del i mitt PL:ande, jag gillar möjligheterna med att skriva ut digitalt material och använda det fysiskt i mina album. Men viss dokumentation gör jag rent digitalt och våra resor är sådan dokumentation. Jag jobbar med Photoshop Elements när det gäller digital scrapbooking och tycker att det fungerar jättebra till det jag vill göra.

För några veckor sedan var jag och min man i Berlin med några kompisar, en resa som vi planerat att göra länge. Vi fick tag på ett lyxhotell mitt i smeten (där vi kände oss som "kusinen från landet" typ hela tiden) och jag kände att det var jättepinsamt att gå runt och fotografera inne på hotellet. Bilder ville jag ju ha eftersom själva hotellet var en stor del av resan, så jag kom på att jag kunde gå in och se om hotellet hade några pressbilder på hemsidan och det hade dem. Perfekt att ladda ner och använda i albumet!

Fotot med exteriören, fasad och gata, har jag lånat från hotellets hemsida. Jag tyckte att det var ett maffigt foto och ville att det skulle få ta plats så jag ändrade om lite i templaten som jag använde för att ge plats åt ett stort foto.


Fotot med flaggan var i sitt orginalutförande bara ett foto på en flagga som jag tog utanför riksdagshuset. Jag tyckte att det kunde vara snyggt att få med Berlins siluett på samma bild och gick därför in på min favorit sida när det gäller att hitta ikoner, freepik.com och laddade ner själva siluetten och lade den som ett lager ovanpå fotot och gjorde den lite lätt genomskinlig. Jag tycker att det blev en rätt rolig detalj. Kitet som jag använder är Simple Stories Travel.


Jag har använt samma template till båda sidorna, vilket är rätt svårt att se eftersom jag ändrat om rätt mycket på dem från orginalet. Jag tycker att det är smidigt att ha en template med många möjligheter som grund och sen flytta runt på "fickorna" tills jag får dem som jag vill ha dem. Just dessa templates är från Digital Scrapbook Ingredients

Andra sidan visar lite från insidan av hotellet, här lånade jag de tre övre fotona från hemsidan. För att få lite mer struktur på sidan lade jag till lite washitape och delade upp ett av fotona i tre rutor. Det går betydligt snabbare att göra digitalt än fysiskt :) Just washin kan man använda verktyget "dodge and burn" för att få det att se ut som att det blir lite höjdskillnad när man tejpar över en kant.

Det var lite om hur jag använder digital scrapbooking och ni kommer säkert att få se mer av min Berlinresa längre fram. Hoppas att ni får lite tid till scrapbooking i helgen och har ni några funderingar om digital scrapbooking så är det bara att fråga så ska jag svara så gott jag kan!

Kram, Ann-Sofie.




måndag 18 maj 2015

Vecka 19

Gokväll!

I helgen har jag varit i nord Norge och firat 17 mai! :) Så himla trevligt att träffa en massa släktingar igen. Det uppslaget får ni se nästa vecka på tisdag.

Min vecka 19 innehåller en insert (extra, lite mindre plastficka), En klädtag jag häftat fast direkt i plastfickan, så det blir lite titthål på sidan om den. Ett dolt kvitto jag satt fast på en tag, bakom ett foto.

Denna vecka var jag hemma själv med barn, då min gubbe var bortrest på jobb. Jag tog en screenshot av ordet "Gräsänka" från wiikepedia då jag tyckte det passade bra in på min vecka ;)






Sköt om er! // Göril


Månadens färger + sociala medier


Äntligen har jag kommit lite i ordning efter min flytt och har ett uppslag att visa! Va jag längtat efter att få skapa! På just detta uppslag har jag använt månadens färger. Jag brukar inte förbereda såhär, men just när jag vet att jag har en uppgift till exempel. Så till det här uppslaget gick jag igenom mina PL kort och valde ut lämpliga i förväg. 


Här är också ett exempel på hur jag kan använda sociala medier i mina album. Jag har flera gånger tagit skärmdumpar på vad jag senast pinnat på Pinterest. Det visar vad för typ av inspiration jag använder just nu. Som ni ser är det mest inredning för den nyinflyttade Lisa ;)


Här är resten av mitt uppslag!

Om ni tittar här har jag pinnat några av mina andra uppslag där jag använt sociala medier!

Ha en fin dag!

Lisa

fredag 15 maj 2015

Sociala medier & digitalt PL

Idag tänkte jag visa er två saker. Inspiration jag hittar på sociala media samt digitalt PL.

Att ha en sådan resurs som Internet är ju helt fantastiskt idag. Utan det hade vi inte vetat lika mycket tror jag. Vi hade inte alls haft samma möjlighet att lära oss lika mycket lika snabbt. Så jag är oerhört tacksam för att det finns. :)


Mina främsta källor för inspiration är Pinterest, Instagram, Facebook och YouTube. Sen kommer bloggar såklart. :)
Och varför inte passa på att göra ett uppslag om detta digitalt?! :)
Jag har en iPhone, som jag älskar. Jag tar bara foton med den. Jag läser väldigt mycket från den också. Jag har Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube och andra appar.
Jag var dessutom väldigt snabb med att köpa Project Life-appen när den kom. Tyvärr verkar appen fortfarande inte finnas för Androidtelefoner men jag hoppas innerligt för alla Androidanvändare att den kommer snart, för jag älskar verkligen denna app.

Jag bestämmer själv vilka kit jag vill köpa hem. Några är gratis. Jag ska erkänna att jag köpt en hel del kit men det är för att jag oftast skriver ut mina uppslag på skrivaren och kompletterar  mitt PL-album med dem. Då skriver jag ut dem på A4-papper och sätter i vanliga plastfickor, som jag klipper ner i höjd.

Det som är lite synd med vissa fonter i PL-appen är att de inte har å, ä och ö, men det kan man sätta till om man skriver ut uppslaget. Men jag gillar att jag kan skriva direkt i appen.
Så i detta uppslag valde jag att samla de källor jag hittar inspiration hos.


Detta uppslag jag visar nedan har jag gjort idag. Vi fixade lite i trädgården, det var premiärgrillning (förra året grillade vi inte alls hemma) och vi hade vänner på middag. Så det blev ett uppslag.
Jag använde först PL-appen och lade in fotona, valde kit och skrev text. Men sen gick jag ett steg till.
Jag har även RhonnaDesigns-appen. Där kan man också skriva text samt lägga till bilder, fixa filter och ramar. En helt underbar app. Så där öppnade jag sedan uppslaget, som jag hade sparat på mobilen. I RhonnaDesigns kunde jag sedan lägga till text fast med andra fonter än vad PL-appen har, samt någon bild.


Man kan smycka och dekorera hur mycket man vill egentligen, men här har jag bara lagt till texten första grillningen, datumet, fontänpremiär samt satt ett hjärta på bilden med mig och Simon som jag fick gosa med. Man kan dekorera och fixa i oändlighet. Och jag har inte skrivit om allt som hänt heller i texten, men förhoppningsvis kommer jag ihåg när jag ser bilderna. :)

Dessa två uppslag kommer jag att skriva ut och sätta in i mitt PL-album. Roliga saker att komma ihåg sen. Och jag kan skapa varsomhelst, bara jag har min mobil, och den är jag aldrig utan. :)
Detta är hur jag skapar PL digitalt.

Ha en trevlig och kreativ helg. :)

Ciza

torsdag 14 maj 2015

9x12 Album

Hejsan allihopa!

Jag gör project life i 9x12 storlek. Många tycker det verkar vara en bra storlek och undrar vars jag köpt mitt album. I år har jag köpt mitt från USA, Då det börjat tillverka denna storlek! :) Tyvärr går det inte att köpa i Sverige ännu. Studio Calico och A Beautifull Mess har nu börjat sälja dessa album och plastfickor. Hoppas att det snart ska hitta sin väg till oss i Sverige.

Förra året gick det inte att köpa 9x12 storlek, den var inte "Uppfunnen" ännu. Jag började mitt 2014 med ett 6x8 album. Då jag tyckte 12x12 var alldeles för stort för mig. Jag växte fort ur mitt album och letade länge efter en mellan storlek. Något i stil med a4.

Tillslut hittade jag en duktig project life tjej, Som heter Marcy Penner. Hon hade tillverkat sitt egna 9x12 album. Då hon också ville ha något mindre och behändigare. Jag blev otroligt taggad och tänkte att det ska jag också göra! :)

Det var lite skrämmande först, såg ut att vara mycket jobb med att sy plastfickorna. Jag som aldrig syr något annars? Hur ska detta gå tänkte jag..

Jag tog plastfickor från Becky Higgins, Design A. Dessa sydde jag med symaskin och klippte sedan av. Det var både roligare och enklare än jag trott. Blev jätte nöjd med resultatet!





När det var gjort ser resultatet ut så här


Här kommer mina plastfickor jag gjorde:



En 9x12 plastficka i jämförelse med ett a4 papper


Jag gjorde även ett album till. Jag köpte ett American Craft 12x12 Album. Den är i tjock kartong och
är lätt att kapa av. Använde en tapetkniv. Man fick trycka hårt och skära några gånger på samma ställe, innan den gick av. Men resultatet blev bra och kanterna blev, Raka och fina.


Så här såg det ut efter jag kapat av det. :)


Dekorerade sedan albumet i sin enkelhet, Med lite washitejp och en stämpel.

Det finns plastfickor från Becky Higgins, Som inte behöver sys för att bli 9x12 storlek. Som går att enkelt bara klippa av:



Design F Och Y går utmärkt att klippa av. Tyvärr säljs Y bara i blandpack och det blir himla dyrt att samla nog många på det viset. Design W, X, Z blir 8x12 storlek om man klipper av dom, så det är något mindre.

Ni som längtar efter en storlek mindre. Nu vet ni hur man kan göra sitt eget album. Bli inte rädd av jobbet. Det är enklare och går fortare än man tror. Kan jag, så kan ni! Hade inte sytt något sen mellanstadiet, Innan jag började. Gick hur bra som helst. ;) 

Så här ser ett uppslag i 9x12 storlek ut:


Rätt behändigt, Eller hur? :)

Jag längtar efter detta verktyg, Fuse tool från WMK. Tänk vad enkelt det ska vara att tillverka sina egna 9x12 fickor med denna?! Hihi :) Bara dra ett "värmande streck" och sedan klippa av ena änden!


Ser mycket roligt med denna i framtiden. Längtar tills den kommer till Sverige. Enligt butikerna så beräknas den komma i mitten på Juni. Vi får hålla tummarna.

Ha en bra Kristi himmelsfärdsdag //Göril