onsdag 27 november 2013

Vecka 33

Hej på er
Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här. Jag har varit på semester och samlat massa foton och material till vecka 44-46. Jag vet att man inte ska känna att man ligger efter. Men det gör jag faktiskt nu.... måste komma ikapp, jag tycker att det är roligast och lättast att få till det när jag skapar om det nyligen hänt. 
Det är nog för att jag är dålig på att anteckna och har ett guldfisksminne :O)

Här har ni vecka 33 när jag och Lisa var och hälsade på en pysselvän i Norge.



Kramis
Jessica - tussan

tisdag 26 november 2013

Vecka 46


Den här veckan valde jag att fokusera på en enstaka situation på hela min första sida. Jag bor på en ö och den enda kommunikationen med fastlandet är färja. Under det här året har det hänt stora förändringar eftersom vi väntar på en ny färja i början av 2014. Färjan och arbetet runt den nya påverkar vårt liv ganska mycket och därför tyckte jag att det var viktigt att dokumentera. Jag har med ett nytaget foto av hamnen på vår ö och en ritning på hur det kommer att se ut när det är färdigt. Den sista bilden till höger är en tidningsartikel om hur den nya färjan testas. 


Den andra sidan är en "normal" för mig. Foton och småhistorier.

Ha en bra dag!

Lisa

torsdag 14 november 2013

Vecka 30

Jag hade ju tänkt visa er vår Mallorcaresa genom en liten film, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Det krånglar med internetleverans så jag sitter på ett kasst internet just nu och någon film lär jag inte få upp. Så det får bli en till "vanlig" vecka.


tisdag 5 november 2013

Project Life inspiration

Jag har, som många andra, Pinterest och där har jag en board som heter Project Life. Det dyker alltid upp någonting som jag vill spara i mitt flöde eftersom jag följer en del andra som också jobbar med PL. Jag tänkte dela med mig av de 5 sista sakerna jag pinnat:

1.

stephanie makes - simple cute

Ofta är det hela sidor jag vill spara, men det kanske bara är en liten detalj jag tycker mest om. I det här fallet var det användandet av en shipping tag längst ner till vänster. Det fick mig att komma ihåg hur många sådana jag har i mina gömmor och att jag ska försöka använda dem!

2.

Octkitpl04-01

Här var det hur Geralyn gjorde en bild till panorama som löper över två fickor som fångade mitt intresse.

3.

caylee’s project life | week 26 | paislee press

Jag gillar mer och mer tanken på att ett uppslag som matchar som det här ovan. Det är riktigt snyggt när färgerna går i samma skala även om bilderna kan sticka ut i färg.

4. 

catherine’s project life | at the start | paislee press

Just det här kortet handlar ju om att vara gravid, men jag tänker att man kan använda ett blankt kort och sätta vilken annan titel som helst på. Tex. veckonummer, dagar eller år när någon fyller år. 

5. 

Project Life - Week 40 by kellyxenos at @Studio_Calico

Den här pyttebiten man ser av en sida är så snygg tycker jag. Här är det själva designen som tilltalar mig; titel kortet med bokstäver och stjärnan samt bilden under med stämpeln.

Ha det gott!

Lisa

lördag 2 november 2013

Om att komma ifatt...

Nu är det bara två månader kvar av detta år...TVÅ månader! Jag vet att vi är många som ligger efter i våra PL-album! Till december måste jag ha kommit ifatt för då vet jag att jag inte har så mycket pysseltid...så då är det nu bara EN månad att beta av alla veckor som jag ligger efter...och det är många!! Jag låg i fas under flera veckor i början av året men så började jag halka efter och under sommaren blev det inget pysslat alls här hemma. Jag har inte kännt någon stress över detta men känner nu att jag måste nog lägga på ett kol...

Har ni någon plan på hur ni ska komma ifatt?  Jag har tänkt ut en plan för annars kommer jag inte att gå i "mål" detta år...och målet är att alla årets veckor ska vara färdiga vid årets slut! Jag har under några kvällar suttit och skrivit ut alla foton för en vecka i taget och klistrat fast på PL-kort och stoppat allt i plastfickorna där det ska vara. Det känns så skönt att jag nu gjort det jobbigaste och att jag nu under november kan gå tillbaka och dekorera och skriva texter och göra veckouppslagen klara.

 Så här ser mina veckouppslag ut nu...



Jag gillar verkligen att dekorera och sitta och "smådutta" med uppslagen. Men om jag nu ser att jag inte hinner det så får det bli lite enklare...det viktigaste är att jag kommer i mål.

 Om en vecka får ni en lägesrapport om hur det går för mig att komma ifatt...


// Helen♥